tirsdag 8. november 2011

Oksesteik med tilbehør


Hadde over salt og pepper. Hadde en halv kuttet løk oppi formen, tok resten av halvdelen i fløtegrategen




Fløtegratinerte grønnsaker.
Kokte blomkål, sellerirot og litt gulerot. La de over i en form, helte på litt fløte, deretter la jeg ost over.




Sausen er laget av kraften og fløte som jeg lot koke, tok også en liten gjevning oppi av en ts jbk (johanneskjernemel) ristet med 1 dl varmt vann. 







Oppskrift:
1,5 kg kål
3 dl kraft (stekesky)
3 ts karve
3 ts salt
1 1/2 ss eddik 7%
1 1/2 ss sukrin
Snitt kålen (ostehøvel kan være fint). Legg kål og karve lagvis og hell på kraft. Kok opp og la koke i ca. 1 time. Smak til med salt, eddik og sukrin og server.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar